Instruktioner

Kolla in instruktioner och villkor innan du bokar ett bås. Läs avtalsvillkoren här.

Fyra lätta steg
1. Boka ett bås
2. Prissätt dina saker, sätt fast prislapparna och placera dina saker på båset
3. Håll ditt bås städigt och fyll på det vid behov
4. Hämta de osålda sakerna och få utbetalt

Bokning av försäljningsplats
Du kan boka en försäljningsplats antingen på internet eller i vår butik. Hyran betalas i förskott i samband med bokningen. Bokningen bekräftas då avgiften har betalats. Du kan betala kontant, med bankkort eller med kreditkort. Bokningar som gjorts på internet betalas med bankkoder eller kreditkort.

Vad kan jag sälja?
Du kan sälja så gott som allt! T.ex. kläder, leksaker och nästan alla små hushållsvaror som ryms på båset är lämpliga till salu. Se till att dina saker är hela och rena!

Vad kan jag inte sälja?
Det är förbjudet att sälja piratkopior, tobaksprodukter, alkohol, vapen, läkemedel samt livsmedel. Det är även strängt förbjudet att sälja defekta elektriska apparater. Försäljningen är på ditt ansvar – kontrollera alltså själv alla möjliga defekter!

Vitrinhylla
Du kan även hyra en hylla i vårt vitrinskåp för 100 KR / vecka! Små värdesaker passar ypperligt för försäljning i vitrinskåpet.

I vitrinskåpet är dina varor väl framlagda och säkra bakom lås

Prissättning av varor
Vi säljer endast varor med en prislapp som är utskriven i vår butik. Prislappsarken får inte kopieras. Vinsten samlas genom prislappens streckkod; se alltså till att koden går att avläsa!

Vi säljer inte varor som saknar prislapp med streckkod. Vi säljer inte heller varor vars pris har ändrats med penna. Detta förhindrar eventuellt missbruk. Det är viktigt att prislappen hålls på sin plats. Vi rekommenderar användning av säkerhetsnålar i samband med kläder.

Då försäljningen börjar
Du kan hämta dina saker till försäljningsplatsen under bokningsperiodens första dag. Ställ varorna prydligt på båset. Se till att varje vara har en prislapp som är utskriven i vår butik.

Om du vill kan du hyra alarm. Det finns klädhängare på plats för kläder.

Renhet
Ett prydligt bås är ett attraktivt bås! Vi rekommenderar att du städar försäljningsplatsen regelbundet under veckan/veckorna. Om du vill kan du i samband med din bokning köpa en städningstjänst för 100 KR. Då städar vi bordet regelbundet för dig!

Alarm
Det finns alarmportar och en inspelande kameraövervakning i butiken.

Vi rekommenderar användningen av alarm för dyrbarare saker. Om du så önskar, kan du hyra hårda alarm för 2 KR eller klistermärkeslarm för 1 KR. Fäst alarmet fast i prislappen så, att det går att avläsa priset och streckkoden. Se till att alarmet hålls på sin plats.

CD- och DVD-skivor
Om du så önskar, kan vi bevara dina CD- och DVD-skivor i en mapp vid kassan. Markera i detta fall mappfickans nummer på prislappen, så hittar vi skivan enkelt och snabbt!

Förbjudet
Det är förbjudet att sälja piratkopior, tobaksprodukter, alkohol, vapen, läkemedel, livsmedel samt använt eller öppnat kosmetika. Det är även strängt förbjudet att sälja defekta elektriska apparater. Observera att det är fråga om en butik för begagnade varor.

Varor utan prislapp
Borttappade varor och varor utan prislapp: Vi säljer inte varor utan prislapp för att skydda din egendom. Vi samlar dessa i en korg som du kan ta en titt i.  Alla varor som har hittats efter försäljningsperiodens slut sätts också i korgen

Vi bevarar varor utan prislapp och varor som hittats efter försäljningsperiodens slut en vecka (7 dygn) efter vilket de blir butikens egendom.

Rabatter
Om du vill kan du ge rabatt på dina varor! Rabatten märks i samband med ditt kundnummer, så alla dina varor, även möjliga varor i ett annat bås eller vitrinskåpet, får ett nytt pris. Märk att rabatten är automatiskt giltig om du fortsätter försäljningen på samma eller ett annat bås. Meddela om rabattens slutdatum skilt per e-post eller i butiken! De vanligaste rabbatprocenterna är 30, 50 och 70! Rabattlappar fås från kassan.

Då försäljningen slutar
Under sista försäljningsdagen ska de kvarstående varorna hämtas minst en halv timme före stängningstiden. Vinsten hämtas ut vid kassan och betalas ut i kontant eller som banköverföring inom 7 bankdagar. Vid eventuella efterförsäljningar (av kvarglömda varor) har säljaren rätt att hämta ut pengarna inom 7 dagar efter avslutad bokning.

Om du inte har tömt ditt bås i tid debiterar vi 200 KR.

Avbokning
Bokningen bör avbokas senast 7 dagar före den inleds. Vi debiterar 100 KR och returnerar resten av bokningspriset till kunden.

OBS!

Om du som säljare skulle bryta mot någon av punkterna i avtalet eller begå brott i butiken t.ex stöld eller liknande. Så har vi rätt att tillhandahålla dina varor och alla innestående försäljningar. Vi kan även avbryta din hyresperiod utan att återbetala de pengar du har betalat. Om tömning av försäljningsplatsen måste ske av personal så debitteras 200kr samt 50kr/dygn för bevaring av varorna. Varorna bevaras i 7 dygn, efter det blir varorna butikens egendom. Loppis Poppis förbehåller sig rätten att ändra på dessa avtalsvillkor. Kunden är skyldig att kontrollera gällande villkor på Loppis Poppis nätsidor. Vid bokning binder sig kunden vid att följa de gällande avtalsvillkoren.

Kolla in tips för en bättre försäljning.

Sweden-iconSweden-icon Denmark-icon United-Kingdom-iconUnited-Kingdom-icon